pattern

Publieke snelladers

Ontdek onze publieke snelladers en geniet van snel en gemakkelijk opladen voor onderweg.

Onze snelladers

Vliegensvlug op weg

pattern
Afbeelding
Smappee EV Ultra

Smappee EV Ultra

  • Laden tot 480kW
  • Een of twee connectoren mogelijk
  • Integratie met Smappee-ecosysteem
  • Bekroond zwart design
  • Laden via laadpas en bankkaart
Afbeelding

Alpitronic Hypercharger

  • Laden tot 400 kW
  • Een of twee connectoren
  • Dynamic Load Balancing
  • Robuust bedieningsscherm met laadsessie informatie
  • Laden met laadpas en bankkaart

Snelladen, simpeler dan gedacht

Afbeelding
Advies laadpalen
Adviseren

Advies op maat

Door de situatie en behoeften van de klant grondig op te meten en in kaart te brengen, identificeren we de perfecte match met een gepaste laadoplossing, afgestemd op jouw specifieke wensen en vereisten.

Afbeelding
Installatie

Installatie van de snellader(s)

Door ons Certified installatieteam worden kabels getrokken, grondwerken uitgevoerd, en toestellen en/of meetsystemen geïnstalleerd. Steeds met zorg voor een veilige en betrouwbare setup. We garanderen een efficiënte installatie, inclusief keuring zonder zorgen.

Afbeelding
Configuratie

Configuratie door Certipower

Na installatie configureert Certipower de toestellen en meetsystemen op maat, waarbij klanten worden begeleid bij het instellen van slimme laadschema's voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring, afgestemd op individuele behoeften.

Afbeelding
Altijd mogelijk om te laden met het laadpuntbeheer van Certipower
Beheer

Beheer van jouw snelladers

Certipower beheert je slimme DC-laders, maakt ze zichtbaar op laadapps en kaarten, stelt tarieven in, en garandeert automatische uitbetalingen, met volledige controle en optimalisatie van je laadprocessen via ons intuïtieve beheerplatform.

Afbeelding
Service

Service op maat

Certipower biedt voor elke klant een service op maat, inclusief hulp bij het instellen van je Smappee-app en/of My.Certipower na installatie. Bij problemen met je laadpunt(en) garanderen we snelle herstellingen. Zo kan je altijd op ons  rekenen voor ononderbroken service en tevredenheid.

Enkele van onze snelladers

Bedrijven | Veurne

Castelein Store'It

Veurne is vier snelladers rijker! In opdracht van Castelein Stor'It installeerde Certipower vier Alpitronic snelladers op de parking van Albert Heijn Veurne. Door de strategische ligging rekenden deze snelladers vanaf het begin op interesse...

Bedrijven | Kortrijk

Kortrijk Business Park

Bij Kortrijk Business Park, een dynamische locatie met diverse bedrijven, heeft Certipower onlangs geavanceerde laadoplossingen van Smappee geïnstalleerd.

Bedrijven | Waregem

Mi Casa

Bouwbedrijf Mi Casa is een familiebedrijf uit het West-Vlaamse Waregem. Het bouwt karaktervolle, kwalitatieve woningen in massieve houtbouw en werkt met een variatie aan stijlen.

FAQ

Veelgestelde vragen over snelladen

Wat bedoelen we met AC en DC laden?

AC laden (Alternating Current) of wisselstroomladen is de meest gebruikte vorm van het opladen van een elektrische wagen. Deze vorm wordt ook wel traag laden genoemd omwille van de beperkte laadsnelheid van maximaal 22 kWh.

DC laden (Direct Current) of gelijkstroom laden is de snelle vorm van opladen. Bij DC laden gebeurt ook de omvorming van AC naar DC, maar hier gebeurt deze in de snellader zelf. Zo krijg je laadsnelheden van 50, 120, 175 tot zelfs 350 kWh.

Hoe lang duurt het om een elektrisch voertuig op te laden?

De laadtijd van een elektrisch voertuig is afhankelijk van drie dingen: de (maximum)snelheid van de laadpaal waarmee je de batterij van de wagen laadt, de omvormer in de wagen en de grootte van de batterij van je wagen. Er zijn echter wel twee vormen van laden, namelijk traag laden (AC) en snel laden (DC). Traag laders bieden een laadsnelheid aan tot en met 22 kW. De meeste elektrische auto’s kunnen vandaag maximaal aan 11 kW laden op AC niveau. De zwaarste DC laders bieden vandaag 350 kW aan, maar ook bij deze manier van laden kunnen de meeste auto’s vandaag maar 150 kW aan.

Concreet: wanneer jouw wagen een battery pack van 77 kWh heeft, zal deze aan de AC lader van 11 kW volgeladen zijn na 7 uur. Aan een DC lader van 150 kW is diezelfde batterij volgeladen na ongeveer een half uur laadtijd.

Kan ik overal laden met mijn laadpas?

Met je Certipower laadpas kan je enkel bij het eigen laadpunt laden. Als je bij publieke laadpalen wil laden, kan je terecht bij een externe verdeler van openbare laadpassen (bijvoorbeeld CAPS, Plugsurfing…). Informeer je steeds voldoende over de gebieden waar je kan laden met jouw laadpas, tot welke merken je toegang hebt en waar deze laadpalen staan. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan bij een buitenlandse reis.