Configureer je laadpaal
Afbeelding
Door de situatie en behoeften van de klant grondig op te meten en in kaart te brengen, identificeren we de perfecte match met een gepaste laadoplossing, afgestemd op jouw specifieke wensen en vereisten.
Door ons Certified installatieteam worden kabels getrokken, grondwerken uitgevoerd, en toestellen en/of meetsystemen geïnstalleerd. Steeds met zorg voor een veilige en betrouwbare setup. We garanderen een efficiënte installatie, inclusief keuring zonder zorgen.
Na installatie configureert Certipower de toestellen en meetsystemen op maat, waarbij klanten worden begeleid bij het instellen van slimme laadschema's voor een naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring, afgestemd op individuele behoeften.
Certipower beheert je slimme laadtoestellen, maakt ze zichtbaar op laadapps en kaarten, stelt tarieven in, en garandeert automatische uitbetalingen, met volledige controle en optimalisatie van je laadprocessen via ons intuïtieve beheerplatform.
Certipower biedt voor elke klant een service op maat, inclusief hulp bij het instellen van je Smappee-app en/of My.Certipower na installatie. Bij problemen met je laadpunt(en) garanderen we snelle herstellingen. Zo kan je altijd op ons rekenen voor ononderbroken service en tevredenheid.
Werknemers met een bedrijfswagen de mogelijkheid geven om thuis te laden, het is een hele opdracht. Geen zorgen, want Certipower adviseert je tijdens dit proces en ontzorgt je volledig. Ontdek meer over onze split-billing.
Deze monofasige Smappee EV Wall werd aan de voorkant van het huis geïnstalleerd. De klant kan vanaf nu wanneer hij maar wil zijn elektrische auto laden.
Hier werd er gekozen voor een Charge@Home, namelijk de standaardinstallatie van de Smappee EV Wall. Een andere plus is het slimme meetsysteem, door deze inzichten kunnen ze hun kosten beperken.
Deze particuliere klant staat nu iedere morgen op met een volle batterij en kan met een gerust hart aan zijn dag beginnen.
Watt (symbool W) is de eenheid voor energetisch vermogen. Deze eenheid vindt je terug bij alle elektrische apparaten en huishoudelijke toestellen. Bij grotere apparaten (bijvoorbeeld stofzuiger of auto) spreken we van kilowatt (kW), waarbij één kW gelijk is aan 1000 W.
Kilowattuur (kWh) is de eenheid voor het energiehoeveelheid. Eén kWh is gelijk aan het verbruik van een elektrisch toestel van 1000 Watt gedurende één uur.
Als we spreken over het laadvermogen van het laadstation, is deze uitgedrukt in kW. Het laadvermogen van de batterij drukken we uit kWh.
Het is mogelijk om jouw elektrische wagen op te laden via het stopcontact. Het laden van je wagen zal meer tijd in beslag nemen omdat er meestal een maximaal laadvermogen is van slechts 2,3 kW. De gemiddelde batterijcapaciteit van elektrische auto’s is 60 kWh, wat betekent dat de wagen iets meer dan 26 uur moet opladen in dit geval.
Naast de langere laadtijd loop je ook het risico om het elektrisch circuit te overbelasten. Zeker als er nog andere zware apparaten zijn aangesloten op hetzelfde circuit. Deze overbelasting kan kortsluiting veroorzaken, alsook ervoor zorgen dat je kabel oververhit raakt. Dat brengt dan weer een brandrisico met zich mee.
De conclusie is dat je met het stopcontact theoretisch kan opladen, maar dat een laadpaal de snellere, slimmere en veiligere optie is.
Vraag een vrijblijvende offerte aan.
Wil je meer weten over de fiscaliteit van laadinfrastructuur?