Configureer je laadpaal
Afbeelding
Dit zijn complete, op zichzelf staande laadeenheden die volledig onafhankelijk functioneren. Ze bevatten zowel het laadpunt als de benodigde stroomverdeling, vermogenselektronica en koelsystemen in één enkele unit. Dit type oplader is ideaal voor locaties waar er slechts een paar oplaadpunten nodig zijn of waar er geen ondersteuning is voor een grotere infrastructuur. Standalone-oplossingen zijn makkelijk te installeren en bieden een praktische oplossing voor afgelegen of minder drukbezochte locaties.
Een satellietsysteem bestaat uit een centraal krachtstation dat meerdere satellietlaadpunten aanstuurt. Het krachtstation bevat de vermogensverdeling en elektronica, terwijl de satellieten puur de laadpalen zijn waar voertuigen worden aangesloten. Dit type systeem is ideaal voor grotere laadlocaties of transporthubs, omdat het mogelijk maakt om efficiënter en kosteneffectiever meerdere laadpunten te bedienen. Een centrale krachtunit maakt het bovendien makkelijker om het vermogen dynamisch te verdelen tussen de laadpalen, afhankelijk van de laadbehoefte.
Ons advies start met een grondige analyse van jouw transportbehoeften. We helpen je de beste snellaadoplossingen te kiezen, afgestemd op de aard en omvang van de vloot, locatie en infrastructuur. Ons doel is om een laadstrategie te ontwikkelen die efficiëntie en toekomstbestendigheid garandeert.
Voor de installatie voeren we grondwerken en eventuele verzwaringen van het elektriciteitsnet uit om voldoende laadcapaciteit te waarborgen. Dit proces omvat graafwerkzaamheden, kabelinstallatie en stroomvoorziening, zodat uw laadinfrastructuur betrouwbaar en efficiënt functioneert.
Onze technici installeren de laadinfrastructuur volgens de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Van het plaatsen van de laadstations tot het aansluiten op de energiebron, elke stap wordt zorgvuldig uitgevoerd om een efficiënte en veilige werking te waarborgen. We garanderen een efficiënte installatie, inclusief keuring zonder zorgen.
We zorgen dat de laadstations strategisch worden geplaatst voor maximaal gebruiksgemak. Dit omvat het schilderen van grondmarkeringen voor snelle herkenbaarheid en het aanbrengen van duidelijke signalisatie. Het laadpunt wordt snel herkend en kunnen voertuigen efficiënt in- en uitrijden. Zo garanderen we meer en meer bezoekers van je laadstation.
Wij bieden continue service en onderhoud om de betrouwbaarheid van uw laadinfrastructuur te garanderen. Onze serviceteams staan altijd paraat om problemen snel op te lossen en zorgen ervoor dat uw laadpunten 24/7 operationeel blijven, wat downtime minimaliseert.
Om al je wagens vlot de baan op te houden, stopt het vaak niet bij het installeren van de laadpalen. Ontdek daarom de diensten van Certipower, waardoor je volledig wordt ontzorgd.
Veurne is zes snelladers rijker! In opdracht van Castelein Stor'It installeerde Certipower vier Alpitronic snelladers op de parking van Albert Heijn Veurne. Door de strategische ligging rekenden deze snelladers vanaf het begin op interesse...
Bij Boomkwekerij Willaert in Roeselare installeerde Certipower een Smappee EV Ultra snellader om vrachtvervoer en elektrische wagens snel op te laden.
Elektrische wagens, e-bussen en e-trucks kunnen nu terecht bij Omniplex in Harelbeke. Hier staat een Alpitronic Hypercharger met laadsnelheden tot 200 kW, geïnstalleerd door Certipower.
De kaart van Certipower kan je alleen maar gebruiken voor intern gebruik. Voor bij publieke laadpalen te kunnen laden, heb je een publieke laadpas nodig.
Certipower werkt samen met Boostcharge voor onze publieke laadpassen. Hiermee heb je toegang tot 100.000+ publieke laadpalen in heel Europa. Ons handige platform biedt een interactieve kaart waarop je in realtime kunt zien welke laadpalen beschikbaar zijn. Dit maakt het eenvoudig om onderweg te laden en je volgende route efficiënt te plannen.
Je kunt toegang krijgen tot deze tool door de mobiele app voor iOS of Android te downloaden. Zo heb je altijd en overal inzicht in de dichtstbijzijnde beschikbare laadpunten, ongeacht waar je bent.
De laadtijd van een elektrisch voertuig is afhankelijk van drie dingen: de (maximum)snelheid van de laadpaal waarmee je de batterij van de wagen laadt, de omvormer in de wagen en de grootte van de batterij van je wagen. Er zijn echter wel twee vormen van laden, namelijk traag laden (AC) en snel laden (DC). Traag laders bieden een laadsnelheid aan tot en met 22 kW. De meeste elektrische auto’s kunnen vandaag maximaal aan 11 kW laden op AC niveau. De zwaarste DC laders bieden vandaag 350 kW aan, maar ook bij deze manier van laden kunnen de meeste auto’s vandaag maar 150 kW aan.
Concreet: wanneer jouw wagen een battery pack van 77 kWh heeft, zal deze aan de AC lader van 11 kW volgeladen zijn na 7 uur. Aan een DC lader van 150 kW is diezelfde batterij volgeladen na ongeveer een half uur laadtijd.
Wil je meer weten over de fiscaliteit van laadinfrastructuur?