pattern

Split billing

Split billing is een systeem voor het verdelen van kosten tussen meerdere partijen. Het stelt werkgevers en werknemers in staat de kosten van het opladen van elektrische auto's te delen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en financiële transparantie. Dit systeem stimuleert elektrisch rijden en biedt zowel belastingvoordelen als eerlijke kostenverdeling.

Stap 1

Certipower installeert een laadpaal bij je thuis

Survey

Eerst vul je een online vragenlijst in, gevolgd door het uploaden van foto's en het tekenen van een overzicht. Voor complexere dossiers wordt een fysieke site survey uitgevoerd. Zo hebben we steeds een volledig en correct beeld van iedere situatie. Op deze manier komen wij bij de installatie en de klant nooit voor verrassingen te staan.

Kosten = werkgever

Als werkgever wordt een standaardpakket voorzien. Dit pakket bestaat uit een keuze tussen de Smappee EV Wall of EV One laadstations, inclusief een standaardinstallatie met 10 meter kabeltraject, installatie en configuratie van Smappee meetsystemen, één muurdoorboring, benodigde werkuren en de keuring van het laadstation. Op deze manier kan je als werkgever perfect alle kosten nauwkeurig inschatten en kom je niet voor verrassingen te staan. 

Extra kosten = werknemer

Niet iedere woning is dezelfde, daarom kan het zijn dat er extra materiaal of werk nodig is bij sommige situaties. De werknemers krijgen ook de keuze om hun laadstation te personaliseren zoals een stijlvolle zwarte cover of een aparte paal voor de EV Wall. Al deze extra's zijn op kosten van de werknemer zelf. Op deze manier hebben ze de vrijheid om zelf hun eigen laadpaal samen te stellen, zonder dat je als werkgever voor de kosten hoeft op te draaien.

Afbeelding
Service laadpalen Certipower
Stap 2

Laden via My.Certipower

Activatie van de laadpaal

Wij zetten jouw laadpaal actief in My.Certipower en starten tegelijkertijd het contract. Deze stap zorgt ervoor dat jouw laadstation gereed is voor gebruik en alle transacties nauwkeurig geregistreerd worden.

Afgesproken tarief

Een tarief dat het meeste wordt gebruikt is het CREG-tarief, een maandelijks variabel tarief dat afgestemd is op de actuele energiemarkt. Zo heb je steeds de meest eerlijke en transparante prijszetting.

Het laden kan beginnen

Nu alles is ingesteld, kan de werknemer beginnen met laden. Belangrijk voor een correcte terugbetaling, is dat de laadsessie altijd gestart wordt met een geregistreerde laadpas in My.Certipower. Het aantal kW van de laadpaal wordt nauwkeurig bijgehouden van iedere laadsessie. Zo heb je op het einde van de maand steeds een mooi overzicht. 

Afbeelding
Stap 3

De energiefactuur wordt gesplitst tussen privé- en bedrijfsgebruik

Werknemer betaalt energiefactuur

De werknemer betaalt aanvankelijk de volledige energiefactuur, dus ook inclusief alle laadkosten. Door de monitoring van Certipower weten we exact hoeveel er geladen is geweest en dus ook op welk bedrag de werknemer recht heeft.

Certipower vraagt bedrag bij werkgever

Certipower vraagt het correcte bedrag op bij de wergever. Zij krijgen één factuur met daarin een overzicht van alle medewerkers. Zo hebben ze administratief geen extra zorgen. Ze betalen dan alle de kosten van de werknemer naar Certipower.

Certipower betaalt terug

Certipower keert de ontvangen kosten van de werkgever terug aan de werknemers. Zo wordt je op een correcte manier vergoed voor de thuislaadsessies.

Afbeelding

Alle administratie door Certipower

Certipower neemt de volledige administratie op zich, van de registratie van laadkosten tot het verwerken van vergoedingen. Dit elimineert de administratieve lasten voor zowel werkgevers als werknemers, waarborgend een gestroomlijnde werking en samenwerking zonder zorgen.

Ontzorging

We zorgen steeds voor een volledige ontzorging door het beheer van elektrisch laden eenvoudig te maken. Van installatie tot kostenafhandeling, Certipower neemt alles voor eigen rekening. Dit zorgt voor een probleemloze ervaring bij werkgevers en werknemers.

Monitoring 24/7

Met onze 24/7 monitoring ben je altijd verzekerd van de beste prestaties van je laadpunt. We houden voortdurend toezicht op de status van de laadpunten, waardoor eventuele problemen snel kunnen worden opgelost. Dit zorgt voor een zorgeloze laadervaring en biedt gemoedsrust aan zowel werkgevers als werknemers.

Nog geen oplossing voor je medewerkers?

Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.

Oplossingen

Andere slimme oplossingen van Certipower

Afbeelding

Laadpuntbeheer

Via My.Certipower brengt je laadpunt geld op. Wij helpen je met het maximale te halen uit je laadpunt, want we zetten deze (semi-)openbaar, je stelt verschillende tarieven in, zorgt ervoor dat publieke laadpassen hier kunnen laden, ... 

Afbeelding

Service

Service op maat is essentieel in deze nieuwe en continu veranderende markt. Ons deskundige team staat voor je klaar, 7 dagen per week, van 7u tot 22u en is steeds bereikbaar op 051 79 20 22.  In geval van nood zijn we snel ter plaatse voor interventies.

Afbeelding

Slim laden & meetsystemen

Combineer slimme laadoplossingen met slimme meetsystemen. Zo kan je als EV-rijder je laadsessies optimaliseren voor kostenbesparing, optimalisatie van zonne-energie en efficiënt energiegebruik.