pattern
Overheid

De groei van snelladers in België

België heeft zich stevig gepositioneerd als een toonaangevend voorbeeld in Europa op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Recente cijfers van European Alternative Fuels Observatory tonen aan dat ons land, in verhouding tot het aantal elektrische auto’s, een van de hoogste aantallen snellaadstations heeft. De kanttekening moet wel gemaakt worden dat er landen zijn met veel meer EV’s en snellaadstations in totaal. Maar het staat wel als een paal boven water dat België een grote groei kent aan snelladers.

 

België in cijfers

De laatste cijfers illustreren een sterke groei:

  • Met 41.903 gewone laadpunten en 2.460 snellaadpunten laat België zien serieus te investeren in zijn laadinfrastructuur.
  • Het land telt 364.394 elektrisch oplaadbare voertuigen, waarvan 138.749 volledig elektrisch zijn, wat de solide basis voor elektrische mobiliteit in België benadrukt.
  • De verhouding van EV’s per laadpunt is indrukwekkend: er zijn 8,7 voertuigen per traditioneel laadpunt en 56,4 volledig elektrische auto’s per snellaadpunt.

 

Explosieve groei van snelladers

De groei van het aantal laadpunten in België, vooral snelladers, is opmerkelijk. Het aantal reguliere AC-laders is bijna verdubbeld in het afgelopen jaar, van 22.614 naar 41.903. Tegelijkertijd is het aantal DC-laders met een verbluffende 275% gestegen, van 894 stuks naar 2.460  Deze groei omvat met name snelladers met een capaciteit van meer dan 150 kW, waarmee België zijn streven toont om voorop te lopen in de adoptie van elektrische voertuigen.

 

Certipower als partner voor snelladen

In deze context van groei en innovatie speelt Certipower een cruciale rol. Door de installatie van snelladers, waaronder geavanceerde technologieën zoals de Alpitronic Hypercharger en de Smappee EV Ultra, die laadsnelheden van 100 tot 400 kW mogelijk maken, tonen we onze impact op de groei van snelladers.

 

Conclusie

De vooruitgang en ambitie van België in de uitrol van laadinfrastructuur, met name snelladers, positioneren het land als een prominente speler in Europa. Partners zoals Certipower zijn cruciaal in deze ontwikkeling, door zowel innovatie te stimuleren als concrete oplossingen te bieden. Deze samenwerking en toewijding maken de transitie naar elektrische mobiliteit niet alleen haalbaar, maar ook succesvol, en zetten België op de kaart als een voorbeeld voor duurzame mobiliteit.

Afbeelding