pattern
Overheid

Minder laadpalen in Wallonië dan in Vlaanderen

De nood aan laadinfrastructuur neemt sterk toe, maar uit officiële cijfers blijkt dat er veel minder laadpalen in Wallonië zijn dan in Vlaanderen. Eind maart stond de teller op 14.326 elektrische laadpalen in heel België, waarvan 10.549 in Vlaanderen, 1.850 in Brussel en slechts 1.927 in Wallonië.

Ontgoocheling bij Febiac over toekomstplannen

“In Wallonië beweegt er heel weinig”, vertelt Kris Gysels, directeur Public Affairs bij de Belgische autofederatie Febiac in Knack. Hij tekende samen met het kabinet van minister Lydia Peeters de plannen voor de laadinfrastructuur uit. “Er is de vage aankondiging van de Waalse minister van Mobiliteit om tegen 2026 voor 5.700 publieke laadpalen te zorgen. Dat is nog altijd de helft minder dan wat er vandaag al in Vlaanderen staat. Dankzij de fiscale incentives zal elektrisch rijden er binnenkort nochtans populairder worden, maar de laadinfrastructuur volgt niet.”

Ter vergelijking: in Vlaanderen wordt er gemikt op 35.000 publieke laadpalen in 2025. Dat is aanzienlijk meer dan in Wallonië. Gezien de forse opmars van elektrische (bedrijfs)wagens, is het dan ook warm aanbevolen om zelf te investeren in de nodige voorzieningen.

Reken op Certipower voor je laadpalen in Wallonië

Hoewel Certipower een Vlaams bedrijf is, kunnen wij perfect instaan voor je laadpalen in Wallonië. Dit zowel voor particulieren,  bedrijven als overheden. Zo hebben wij enerzijds een vestiging in Roeselare, op amper een halfuurtje rijden van Henegouwen. Anderzijds heeft Certipower ook een locatie in Genk, van waaruit we perfect klanten in Luik kunnen bijstaan.

Het is mogelijk om een volledig private laadpaal te plaatsen, maar uiteraard zijn ook publieke laders, snelladers of andere oplossingen op maat perfect mogelijk. Om de installatie af te stemmen op jouw unieke situatie, komt de adviseur van Certipower graag bij je langs.

Ook kwalitatieve laadpalen in Wallonië nodig?
Aarzel niet om contact op te nemen met Certipower.